Wij hechten veel waarde aan kwaliteit. Het actief bezig zijn met kwaliteit en het borgen hiervan is verankerd in onze organisatie en bedrijfsvoering. Dit uit zich in persoonsgerichte omgang, aandacht voor veiligheid, hoge professionele standaarden en transparantie van ons handelen.
De fysiotherapeuten die werkzaam zijn binnen onze praktijk, staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (KRF NL).
Groustra Fysiotherapie heeft de hoogste kwaliteitsstatus.
Wij zijn:
Dit zijn fysiotherapiepraktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stapje verder gaan. Met aanvullende programma's zoals Zorg 1. Of met het inzichtelijk maken van de kwaliteit. Bij de kwaliteitseisen gaat het bijvoorbeeld om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken, een standaardprocedure voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten en het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht. Andere voordelen zijn de betere bereikbaarheid, de ruimere openingstijden en de kortere wachttijd.
Onze praktijk is sinds 2011 in het bezit van het HKZ-kwaliteitsmanagementsysteemcertificaat Fysiotherapiepraktijken.
Om dit certificaat te behouden wordt periodiek een audit uitgevoerd door een externe organisatie.
Onder begeleiding van de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling (HKZ) in de Zorgsector is in samenwerking met zorgaanbieders, patiënten en zorgverzekeraars in maart 2005 een certificatieschema voor fysiotherapiepraktijken ontwikkeld.
De Stichting HKZ is een instantie die zich richt op duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Centraal daarin staat het HKZ kwaliteitskeurmerk.
Aan de hand van het HKZ certificatieschema kan een fysiotherapiepraktijk zijn kwaliteit (verder) verbeteren. In het schema zijn normen uitgewerkt voor de kwaliteit van een fysiotherapiepraktijk.
De normen zijn gebaseerd op het eerdere keurmerk fysiotherapie dat in het verleden door het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) is ontwikkeld. Het voldoen aan de normen leidt tot het behalen van een HKZ certificaat (oftewel het HKZ keurmerk).
Het staat individuele praktijken vrij om zelf een traject van certificering in te gaan. Certificering is niet verplicht. Als men er voor kiest om een kwaliteitssysteem op te zetten conform de normen in het HKZ certificatieschema, legt dit zware eisen aan de praktijk, om zoveel mogelijk te garanderen dat de patiënt de best mogelijke zorg- en dienstverlening ontvangt. De kern van certificatie: het voor jezelf expliciet maken wat je doet en dat aan buitenstaanders kenbaar en toetsbaar maken.
Voor het HKZ-kwaliteitsmanagementsysteem voor Fysiotherapiepraktijken zijn we in 2013 toegetreden tot het multi-site certificaat van Fys’Optima.
Via bij- en nascholing blijven wij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in ons vak en houden wij onze kennis up-to-date.
In 2023 zijn de volgende opleidingen gevogd en afgerond:
In 2020 zijn de volgende opleidingen gevolgd en afgerond:
In 2019 zijn de volgende opleidingen gevolgd:
In 2017 en 2018 zijn onder meer de volgende opleidingen gevolgd:
In 2016 zijn de volgende opleidingen gevolgd:
In 2015 zijn de volgende opleidingen gevolgd:
In 2014 zijn de volgende opleidingen gevolgd: